Contact Us : 555222333

Ik Blog, Jij Blogt, Wij Bloggen …

Blog numero uno…

Nou daar gaat ie dan, blog nummer 1, na een verhelderend gesprek met een social media strateeg die mij even haarfijn vertelde dat wij bij het runnen van onze zaken zoveel te vertellen hebben dat ik maar ‘even’ moest gaan bloggen.

Tja, en dan doe je dat naast alle social media activiteiten, want ja wil je Hip & Happening zijn dan moet je aan social media doen. Maar wat is social media voor ons kleine zelfstandige ondernemers anno 2013 eigenlijk??

Veel, vooral veel … De redenen om het niet te doen zijn trouwens dezelfde redenen om het juist wel te doen.

Je online profileren in jouw  unieke ‘sellingpoint’, je gast laten weten waar je mee bezig bent en veel netwerken met mede-ondernemers en leveranciers, want zoals de goeroes je allemaal hartstochtelijk vertellen het is niet meer genoeg om alleen offline, dus op de werkvloer, je ding te doen, nee je mag [moet] het verkondigen op ‘HetNet’.

Dus wat doen wij?

* Twitteren, dit gaat lekker snel, nieuws is nergens zo snel als op Twitter. Actie=Reactie en er is altijd wel iemand online hier noemen we dat Followers.

*Facebook , gaat iets langzamer, reageren kun je ook nog makkelijk na een dag , foto’s of filmpjes die je plaatst staan er dus veeel langer op , hier heten het Vrienden.

*Foursquare , hiermee kan je inchecken waar je bent en vertellen wat je ervan vindt , dan weten je vrienden in ieder geval dat je in Restaurant Antichic zit te eten.

*Foodspotting hier kan je al je foodfoto’s plaatsen en draait het vooral om hoe ziet iets eruit. Ben je ergens in de buurt dan zoekt het automatisch alle restaurants uit de buurt op , vooral handig!!

*Instagram is ook om foto’s te posten maar dan werkelijk van alles wat je meemaakt , het handige van Instagram is dat je de foto tegelijk op Foursquare, Facebook en Twitter kan plaatsen. Het is ook een top bewerkingsprogamma.

Dan zullen er nu vast lezers roepen maar zit je niet op … [vul maar in] ?? Uhhhh nee, want weet je ik werk in de HORECA  …

Op naar nummer 2…

Ank