Contact Us : 555222333

Mediterane Aioli

Aioli (Frans: Aïoli, Catalaans: Allioli, Spaans: Alioli) is een eenvoudig te bereiden knoflooksaus, die veel gebruikt wordt in Catalonië en elders aan de Middellandse Zee. De saus wordt onder andere geserveerd bij salades, koud vlees, vis, pastasalades en als tapa met brood.

Het woord aioli komt oorspronkelijk uit het Catalaans, en is een samentrekking van de woorden voor knoflook en olie (all i oli). Het woord is via het Frans in het Nederlands terechtgekomen en wordt vaak ook met een trema geschreven: aïoli. Dit is een Franse spelling.

Wat heb je nodig voor het bereiden van Aioli voor 4 personen:

3 teentjes verse knoflook
extra virgin olijfolie
2 eierdooiers
1 eetlepel grove mosterd
5 druppels Worcestershire sauce
5 druppels witte wijn azijn
sojaolie
Zout
Peper

Doe alle ingedienten in de blender (behalve de soja olie), dan langzaam mixen.
De soja olie mag erbij als het mengsel zo dik is als yoghurt.
Dan nog even mengen en de Aioli is klaar!

Eet smakelijk!